Çiftlik Yaşantısında Kazanılan Uzun Ömür

Çiftlik Yaşantısında Kazanılan Uzun Ömür 

Dalyan Günlükleri ~ Gün 18

Dalyan Farm Stay’in en havalı yanı sabah serinliğinde çepeçevre yapılan uzun doğa yürüyüşü.  Yaşamım boyunca yürüme sanatının, yani yürüyüş yapmanın ne anlama geldiğini gerçekten anlayan küçük bir azınlıkla karşılaştım. Bu kişiler, hoş bir kökene sahip ‘sauntering’ konusunda deyim yerindeyse üstün yeteneklere sahiptiler... 

gEZENTİ bİSİKLET ~ E-2023/023

Esinti Tarihi: Pazar, 29.01.2023 

Çiftliği fırdolayı alabildiğine dolaşıp eve doğru yürüyünce, uzaktan kafeste yalnızlık çenesine vuruş Limon kuşun cıvıltısını işitiyor ve limon ağaçlarının yanından geçerken, bir güvercinin uçtuğunu görüyor, Dalyan çarşısında Çingene kızlarının sattığı karanfillerin kokusuna benzer bir çiçek kokusunu alıyorum. 



Melih Cevdet’in o çok sevdiğim şiiri aklıma geliyor hemen: Bir çift güvercin havalansa, Yanık yanık koksa karanfil. Ezbere bildiğim şiiri mırıldanıyorum yürürken. Bu arada gökyüzünde daireler çizen şahinin çığlığını duyuyorum; dağların arkasındaki 12 km ötedeki lacivert denizi canlandırıyorum hayalimde ve epey sonra batan güneşe bakıyorum; gri tonlarını satılığa çıkarmış pembe, yeşil, uçuk mavi bulutları görüyorum. Ve havam tümüyle değişiyor. 





Fransızların “douceur de vivre” dediği duyguyu, yani yaşamanın tatlı keyfinin verdiği küçük mutluluğu tadamadıktan sonra bu hayatın ne anlamı var yahu?! 


Ne yazık ki, çoğumuzun farkına bile varamadığı bu önemsiz görünen ama aslında çok güzel şeyleri göremezseniz, koklayamazsanız, duyamazsanız, yandınız gitti demektir. Sinir içinde evinize dönüp yaşamı kendinize de, çevrenize de zehir etmekten başka çareniz kalmaz o zaman.









Bir sonraki esintide görüşmek üzere...

Mürekkebe banmış esintili Sevgilerimle,

Gezenti Bisiklet  

***…*** 

(*) Önceki Makale: Dalyan’a Armağan Bir Çiftlik Sanatı

(*) Sonraki Makale: İztuzu Kaçamağında Bir Ömre Bedel Unutulmaz Şarkılar 

***…*** 

[ÖNCEKİ] << [ESİNTİLER] >> [SONRAKİ] 

>>> [iÇERİKdİZİNİ] 

***…***