Cebimde Kaç Kuruşum Var, Havada ise Bahar

 

Pire🚲 ile “TÜRKİYE TURLARI” Hazırlık Güncesi: Gün 6 

Bisiklet bir tutkudur, bir yol masalı dostudur, gönülçelen bir sevdadır. Bisikletle memleket yolculuklarını düşünde gören biri yol sevdasına tutulduğu aşkını ömrü buyunca unutmaz, yaşadığı sürece onu hep arar durur... #pire🚲 ile Türkiye Turları öncesi hazırlık dönemi ve alıştırma gezileri... 

YALANCI BAHAR... Yağışlar paydos etti. Babaeski’ye sanki ilkyaz geldi. Bugün de fırsat bu fırsattır deyip bisikletimle doğaya çıkmak ve güzel havanın tadını çıkarmak istedim. 

Muhteşem bir toprak kokusu etrafta. Doğanın bereketi bu. Biraz dış kısımlara kadar sürdüm, heyecanım arttı. Bulduğum kavak ağaçlarının arasına daldım, yaprak hışırtıları arasında. Güneşin enseme kadar indiğini hissedebiliyorum. Sabahın inci taneleri gibi süzülüyor yakamdan içeri. Uzakta köy evlerinin kırmızı damlarını ve tepelerindeki bacaları görebiliyorum, hafif puslu da olsa. Altın renginde tarlalarla bütünleşmiş beyaz altın havada yakalamaya çalışıyor. Çevre olabildiğince sessiz ve sakin. Sabahın köründe kahvelerin bulunduğu merkezi çoktan geride bıraktım. Sadece arada sırada bana doğru havlayan köpek sesleri. Aman peşimden koşturmasınlar da havlasınlar, razıyım ben buna, canıma minnet. 

Mesele kaç km yaptığımı görmek değil. Ayaklarım uyuşukluktan kurtulsun, göbeğim insin yeter. Tabi istemek çok kolay da resmi görmek o kadar kolay olmayacak. Hadi bakalım rasgele. 

***…*** 

(*) Önceki Makale: Zamanı Bol Olanın Yolu da Açık Olur

(*) Sonraki Makale: Bir Babaeski Vardı, Bir de Çayın Demlisi 

Bir sonraki “Hazırlıklar” güncesinde görüşmek üzere; sevgiyle kalın,

Gezenti Bisiklet   

***…*** 

[ÖNCEKİ] << [🚲TURNE] >> [SONRAKİ]

 

>>> [iÇERİKdİZİNİ]

 

***…***