Cepte Birkaç Kuruşa Hadi Köylere

 

Pire🚲 ile “TÜRKİYE TURLARI” Hazırlık Güncesi: Gün 26 

Bisiklet bir tutkudur, bir yol masalı dostudur, gönülçelen bir sevdadır. Bisikletle memleket yolculuklarını düşünde gören biri yol sevdasına tutulduğu aşkını ömrü buyunca unutmaz, yaşadığı sürece onu hep arar durur... #pire🚲 ile Türkiye Turları öncesi hazırlık dönemi ve alıştırma gezileri... 

Bir proje biterken bir diğeri başlıyor; ama yol düşleri hep orada, o hiç bitmiyor... Bir proje bittiğinde ben ne yaparım? 

Sistem ne yazık ki şimdiyi yaşamamıza izin vermeden sürekli geleceğimize odaklı bir düşünce sistemini empoze eder bize. Hayaller, bu yüzden, hep geleceğe dairdir, hatta en uzak geleceğe... Emekli olunca Ege’de yerleşilecek bir balıkçı kasabası, çıkılacak Avrupa, Latin Amerika turları ile büyüler bizi. Ve sistem dışı fikirler kocaman, ulaşılmaz ve hatta saçma gelir çoğu zaman. Ama hangimiz biliyoruz ki 1 yıl sonrasını? 

Planlar yapmak çok güzeldir ve ilk adımdır, her ne kadar zaman zaman kimi engellerle karşılaşıldığında sekteye uğrasa da. Kim bilebilirdi ki şu covid hayatımızın iki yılını felç edecek diye? 

Her neyse. 2022’deyiz ve yine bisikletle Türkiye yolculuklarını hayatımın merkezine koymuş olmanın heyecanını yaşıyorum. Çok fazla seçeneğim var. 2020 & 2021 için tasarladığım programları uygulayabilirim mesela. Nihayetinde hangi rota olursa olsun, hem gezme hem de yeni yerler keşfetme fırsatı yakalayabileceğimi gördüğüm anda durmak için çok fazla bir nedenim kalmıyor ortada. 

[Ayrılık esintisi: SON 16 GÜN] 

***…*** 

(*) Önceki Makale: Koca Babaeski’de Turlayan Bisikletli Bir Tek Ben miyim?!

(*) Sonraki Makale: Kim Bilir Kaç Kez Geçtim Bu Kavşaktan 

Bir sonraki “Hazırlıklar” güncesinde görüşmek üzere; sevgiyle kalın,

Gezenti Bisiklet   

***…*** 

[ÖNCEKİ] << [🚲TURNE] >> [SONRAKİ] 

>>> [iÇERİKdİZİNİ] 

***…***