🚲&📖 Aydan Çelik “İstanbul Bisiklet Rehberi”

 Pire🚲 ile “KİTAP OKUMA TURLARI” Babaeski Günlükleri

Bisiklet bir tutkudur, bir yol masalı dostudur, gönülçelen bir sevdadır. Bisikletle kitapları düşünde gören biri yol sevdasına tutulduğu aşkını ömrü buyunca unutmaz, yaşadığı sürece o okuma mekânını hep arar durur... [Gezi 🌎] 

Aydan Çelik, çocukken bağlandığı şeyleri, yazmayı çizmeyi ve bisikleti, hiç bırakmamış biri. “İstanbul Bisiklet Rehberi”nin bugüne kadar yayınlanmış en güzel bisiklet rehberi olduğunu düşünüyorum çünkü Aydan Çelik’in tanımları, konuyu aktaran çizimleri ve kendisinin pedalladığı rotalardan oluşuyor. 

Rehberde 20 farklı ana bölümün alt başlıklarında hem yeni başlayan bisiklet kullanıcıları hem de uzun yol deneyimi olanlara uygun onlarca rota var. 

Bana da İstanbul turlarımda esin kaynağı olan ve yine olmaya devam edeceğinden kuşku duymadığım çok değerli bir rehber kitap. Eline sağlık Aydan kardeş. 👍 

Tavsiye ederim. Keyifli okumalar. ☺️📖🚴 

*** 

Katkılar: 

Bir şehri keşfetmenin en iyi aracı bisiklettir. Dik yokuşları, dar sokakları, kalabalık nüfusu ve yoğun trafiğine rağmen bu hakikat İstanbul için de geçerlidir. 

İstanbul’a dair ilk bisiklet rehberini Türkiye bisiklet dünyasının önde gelen isimlerinden Aydan Çelik hazırladı. Onlarca yıldır yollarını aşındırdığı bu kadim şehrin rotalarını çizimleriyle bezeyerek şimdi okurla paylaşıyor. 

Yazarın şehre dair tarihi anekdotları ve mitleri ustaca serpiştirdiği İstanbul Bisiklet Rehberi’nde her rota için ayrıca hazırlanmış harita, eğim grafiği ve dijital yönlendirmeler bulunuyor. Bunların ışığında İstanbul’un pastoral köşelerini olduğu kadar arabaların iktidarındaki kalabalık semtlerini de içeren 41 güzergâhta 2000 km’nin üzerinde bir mesafeyi kâh hızlanıp kâh yavaşlayarak kat edeceğiz. 

Kuzeyde Çilingoz’dan Ağva’ya, güneyde Silivri’den Tuzla’ya kadar uzanan bir coğrafyada İstanbul’un azizliğine bisikletinin selesinden şahitlik etmek isteyen herkese... 

(Tanıtım Bülteninden)

***…*** 

(*) Önceki Makale: En Kısa Yol Hamamın Önünden Geçtiği Yoldur

(*) Sonraki Makale: Hele Ben Bir Yola Çıkayım Yol Bana Görünür 

Bir sonraki “Hazırlıklar” güncesinde görüşmek üzere; sevgiyle kalın,

Gezenti Bisiklet   

***…*** 

[ÖNCEKİ] << [🚲TURNE] >> [SONRAKİ] 

>>> [iÇERİKdİZİNİ] 

***…***