ARALIK 2021: TUR ÖZETİ & BİLGİLENDİRME


gEZENTİ bİSİKLET ~ BTS-2021/13

Tarih: Pazar, 02.01.2022 

İlk kez 2019 yılının son çeyreğinde (en belirgin şekliyle Aralık 2019’da) Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve yüzbinlerce insanının hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19, aradan 2 yıl geçmesine rağmen etkisini hala sürdürüyor. Bilim insanlarının özverili çalışmaları sonrası geliştirilen aşılar ile Covid-19 salgınının yayılma ve ölüm oranları kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ancak Covid-19 pandemi virüsü de ilk ortaya çıktığı andan günümüze kadar sürekli değişimler geçirip yeni varyantlar oluşturarak etkisini sürdürmeye çalışıyor. Covid-19 virüsünün son varyantı olan Omicron varyantı da 2021 yılının son çeyreğinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına almış bulunuyor. 

İşte jet hızıyla yayılmaya devam eden Covid-19 salgını ve bir aile büyüğümüzün yaşadığı ciddi sağlık problemleri nedenleriyle bisikletle Türkiye turlarımı uzun bir süredir ertelediğimden, bu ay da Babaeski kasabasında gerçekleştirdiğim ufak tefek günübirlik turlamalar dışında kayda değer herhangi bir bisiklet yolculuğu gerçekleştirmedim. 

SIRADA NE VAR? 

Bir sonraki TUR ÖZETİ & BİLGİLENDİRME gönderisinde, 2021 yılının turlarını dile getiren bir yazıyla yılın tamamına bir genel bakış ile devam edeceğim. 

***…*** 

(*) Önceki Makale: 5 Yılın Sonunda Bisikletle Gezilerimin BİLANÇOsu

(*) Sonraki Makale: YILLIK TUR ÖZETİ & BİLGİLENDİRME ~ 2021 

Bir sonraki “İSTATİSTİK” makalesinde görüşmek üzere; sevgiyle kalın,

Gezenti Bisiklet  

***…*** 

[ÖNCEKİ] << [İSTATİSTİK] >> [SONRAKİ] 

>>> [iÇERİKdİZİNİ] 

***…***